Confectie

Voor wat gordijnen betreft zijn wij al langer dan 60 jaar bedreven in het produceren van allerlei gordijnen. Wij beschikken over een grote werkplaats en zijn meegegaan met de ontwikkelingen op het gebied van confectie. Wie wij zijn? Wij zijn confectieatelier Van der Lelie gevestigd in Leiden.

Confectie

In ons confectieatelier worden de gordijnen aan de hand van de recentste technieken gefabriceerd. Vermeldenswaard is het feit dat wij met veel stofleveranciers een samenwerking hebben. Zij bieden de optie om alle stoffen uit de collectie geconfectioneerd af te laten leveren, wij hebben het genoegen deze stoffen te verwerken. Het voordeel is dat al het overleg alleen via de stofleverancier plaatsvindt en de lijnen daardoor zo kort mogelijk zijn.

Confectie divers

Wij houden ons niet alleen bezig met het confectioneren van een bepaald type gordijn. Er zijn heel wat manieren om gordijnen te confectioneren in ons confectieatelier. En met name de afwerking van bepaalde facetten van de gordijnen is op tal verschillende manieren uit te voeren. Deze facetten bestaan uit onder andere:

  • plooien;
  • inslagringen;_DSC4478-bewerkt-bewerkt_Whitened
  • voeren;
  • vouwgordijnen;
  • kussens en spreien.

Slechts een deel van de facetten is hierbij benoemd. Onze kracht ligt in het doel onze klanten op een eenvoudige manier zo goed mogelijk informatie te verschaffen over hoe producten het beste geconfectioneerd kunnen worden. Via de website zijn meerdere van onze collega’s direct te bereiken via telefoon of e-mail om zo snel mogelijk antwoord op vragen te krijgen. Daarnaast gebruiken wij het gratis online programma WoonTotaal. Middels dit programma kunt u uw bestellingen digitaal plaatsen. Tevens ziet u dan hoe de werkzaamheden vorderen en hoever het staat met uw bestelling.

Gordijnen met plooien

_DSC4384-bewerkt-bewerkt_WhitenedGraag vertellen wij u meer over de confectie van onze plooigordijnen. Deze hebben een mooie ontwikkeling ondergaan. Tegenwoordig produceren wij gordijnen met een ingestikte plooi. De bekendste varianten zijn de enkele plooi en de vlinderplooi. Verder bestaat ook de optie voor driedubbele, platte of tulpvormige plooien. Gordijnen klein opgevouwen? Deze zijn te vervaardigen met een retourplooi. Zo’n retourplooi zorgt ervoor dat het gordijn als een harmonica in elkaar vouwt onder de rail. Op die manier blijft er maar een klein pakket over. Gordijnen worden ook nog steeds met plooiband geproduceerd bekend van de tijd dat de ingestikte plooi nog niet mogelijk was. Van de vele verschillende soorten gordijnen met plooibanden bieden wij een aantal aan. Uiteenlopend van een smal transparant bandje met losse haken tot een band met klittenband en aantrekkoorden zodat u de plooien zelf naar keuze kunt vormen.

Moderne gordijnen

Wij bieden ook de modernste confectievorm namelijk Wave. De confectie van een gordijn in Wave vindt plaats door het gordijn in een gelijkmatige golfbeweging te houden met behulp van een speciale rail. Om die golfbeweging strak en stabiel te houden worden in het confectieatelier de juiste materialen gebruikt. Het uiteindelijke gordijn heeft veel weg van een gordijn met ringen, zonder de nadelen die van gordijnen met ringen bekend zijn. Behoefte aan advies of meer informatie? Spreekt u met ons af voor een bezoek, opdat wij u een goede indruk geven van onze werkwijze en ons confectieatelier.

_DSC4340-bewerkt-bewerkt_Whitened_DSC4280-bewerkt_Whitened_DSC4517-bewerkt-bewerkt_Whitened