Over ons

Betrouwbaar vanwege de consequente kwaliteit en de transparante werkwijze. Vakmanschap omdat we confectie sinds 1956 beheersen en blijven investeren in mensen en machines. Gemakkelijk bestellen met WoonTotaal, online toegang tot alles wat u wilt weten en vaste contactpersonen die altijd gemakkelijk bereikbaar zijn.

Gordijnenatelier van der Lelie is een traditioneel familiebedrijf, wat zich kenmerkt door passie voor wat we doen en loyaliteit naar de mensen waar we mee samenwerken. Onze collega’s zijn dagelijks bezig met het verwerken van een grote diversiteit aan ingezonden materialen. De bewuste keuze om niet een eigen stoffencollectie aan te bieden en volledig te richten op de confectie houdt onze blik scherp en zorgt constant voor nieuwe ervaringen.

Missie

Onze missie is het bouwen van een individuele relatie met onze klanten, betrouwbaar in zowel kwaliteit als communicatie. Door de combinatie van een atelier in Roemenië, Leiden en een speciale Select afdeling kunnen we aan verschillende wensen voldoen. Een luxe uitvoering waarbij veel handwerk komt kijken, een snelle levertijd van slechts enkele dagen om te helpen in een noodsituatie of een bijzonder scherpe prijs als het budget de belangrijkste factor is, alles is mogelijk.

_DSC4562-bewerkt-bewerkt-bewerkt-bewerkt_Whitened_ Order Invoer

WERKWIJZE

Registratie. Op het moment dat wij een zending ontvangen wordt deze bij ontvangst geregistreerd. Verwachte zendingen worden verwerkt tot order, onverwachte zendingen worden ingeboekt en op voorraad gelegd.

Planning. Door de combinatie van twee volledig operationele ateliers in Nederland en Roemenië zijn wij flexibel in levertijd. Roemenië dient als basis voor onze dagelijkse routine, Nederland is ingericht op onvoorziene opdrachten. Herstel-, spoed- en speciaalwerk wordt verricht in Nederland.

Stofcontrole. Voorafgaand aan het snijden wordt de geleverde stof gecontroleerd op weeffouten en hoeveelheid. Pas na bevestiging dat de stof foutloos is en er voldoende is om de opdracht uit te voeren wordt de stof gesneden.

Confectie. Na de voorbereiding start de daadwerkelijke productie. Elk deel stof krijgt een eigen productiekaart voorzien van barcode, als voorbeeld krijgt bij een gevoerd stel gordijnen het linker stuk, rechter stuk, linker deel voering en rechter deel voering een eigen label. Bij elk onderdeel van de confectie wordt het gordijn gescand, onze collega controleert hoe de opdracht uitgevoerd moet worden en de klant krijgt inzicht in welk stadium de opdracht zich op dat moment bevindt.

Plooien en labels. Het inplooien van gordijnen gebeurt op speciale plooimachines, waarbij de plooiafstand en -diepte voor elke plooi gelijk wordt gehouden. Was- en/of ruimtelabels worden bij opdracht pas bij dit station geprint en ingenaaid, waardoor het correct labelen van het gordijn gegarandeerd is.

Nacontrole. Elke gordijn wordt liggend controleert op lengte, breedte en stikwerk, bij vouwgordijnen gebeurt dit hangend tijdens assemblage. Steekproefsgewijs wordt een opdracht hangend gecontroleerd om de algemene kwaliteit te waarborgen. Bij gordijnen is een afwijking van 5 mm in hoogte en 2 cm per meter in de breedte toegestaan, bij vouwgordijnen hanteren we een marge van 5 mm op zowel breedte als hoogte.

Verpakking. Gordijnen worden verpakt op hangers en geseald in plastic, vouwgordijnen worden verpakt in beschermfolie en daarna in dozen. Elke verpakking wordt voorzien van een label met informatie zoals de locatie waar het product moet komen, het aantal in een serie, de maten en bij geplooide gordijnen het aantal plooien. Informatie gericht op de partij die de montage uitvoert.

Levering. Met dagelijks eigen transport tussen Nederland en Roemenië en een goede samenwerking met NE Distriservice voor fijnmazige levering in Nederland en België is er genoeg flexibiliteit om zowel grote opdrachten als een enkel gordijn correct en op tijd te leveren.