9

Montage

Kwaliteit in het product, maar ook het eindresultaat

Het laatste essentiële onderdeel voor een succesvolle opdracht is de montage. Ongeacht de kwaliteit van de confectie of de stoffen, de montage bepaalt grotendeels het eindresultaat.

Zo gaat het in zijn werk

1. Wensen vastleggen

Tijdens de verkoop zijn de maten in overleg met de consument bepaald. Plaatsing boven de vloer, staand op de vloer, in de dag of op de dag zijn allemaal smaakafhankelijk. En worden, naast de wensen van de consument, vaak afgebakend door het gekozen materiaal. Het is belangrijk dat er een manier van monteren verlangt wordt die bij het materiaal past.

2. Monteren en plaatsen

Nadat het gordijn in de rail gehangen wordt, moeten de plooien ingevouwen worden. Voor de valling is de beste plaatsing onder de rail, zie ons artikel. Maar ook bij een bedekte rail is het belangrijk de plooien in te vouwen, weliswaar richting de kamerkant. Het invouwen van plooien zorgt er voor dat het gordijn gelijkmatig valt en goed langs de rail schuift.

3. Nastomen van gordijnen

In ons artikel “ik wil producten laten strijken” bespreken we hoe wij strijken als onderdeel van onze werkwijze zien. Hou er daarnaast rekening mee dat sommige producten gestoomd moeten worden op locatie, bijvoorbeeld door een reisformaat stomer mee te hebben naar elke plaatsing. Voel tijdens de verkoop aan het staal van de stof, als de stof daar kreukgevoelig blijkt is het verstandig tijd te reserveren voor nabehandeling tijdens de plaatsing.

Wij staan voor betrouwbaarheid, vakmanschap en gemak.

Dagelijks verwerken wij een breed scala aan stoffen tot allerlei vormen van interieurtextiel. Bezoekers verbazen zich vaak over de hoge mate van handwerk die bij ons werk hoort en aan de andere kant hoe de automatisering helpt ons proces te optimaliseren. Studenten, branchegenoten, klanten en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Besteed u graag de confectie & montage uit aan een professionele partij?

Neem dan contact met ons op middels het contactformulier. En ontdek als klant alle voordelen van moderne automatisering.

9

Neem contact op