9

Over ons

Al meer 60 jaar dé vertrouwde leverancier van de gordijnen wereld

Hoogwaardige confectie

Ons vak is confectie; wij verwerken aangeleverde stoffen tot interieur-producten. Het atelier in Nederland is ingericht op snelheid en exclusiviteit. Hierdoor kunnen wij binnen enkele dagen leveren.

Snelle levering

Via ons grootschalige atelier in Roemenië bieden we dezelfde kwaliteit, tegen een scherpere prijs en tegelijk ook een langere doorlooptijd.

Moderne automatisering

Onze werkwijze is gedigitaliseerd in de bekende configurator WoonTotaal, met deze digitale hulp maakt u makkelijk offertes en bestellingen. Internationaal transport is in eigen beheer, waardoor we flexibel zijn in onze logistiek.

Waar wij voor staan en werken

Atelier van der Lelie is al sinds 1956 een familiebedrijf. Ons vak is confectie; wij verwerken aangeleverde stoffen tot interieurproducten. Zo maken we diverse soorten gordijnen en vouwgordijnen, maar ook andere producten van zacht textiel zoals spreien en kussens. Confectie is gedetailleerd vakmanschap, desondanks mogen we ons met circa 300 medewerkers tot één van de grotere ateliers van de Benelux rekenen. Onze producten worden door onze klanten door heel Europa verkocht

Om die bedrijvigheid goed te ondersteunen, is er een diversiteit aan diensten. Het atelier in Nederland is ingericht op snelheid en exclusiviteit. In onverwachte situaties kunnen we snel schakelen en bestellingen binnen enkele dagen verwerken. Via ons grootschalige atelier in Roemenië bieden we dezelfde kwaliteit, tegen een scherpere prijs en tegelijk ook een langere doorlooptijd.

In Nederland huist ook de afdeling Select, waar hoogwaardige confectie en geduldig handarbeid prioriteit heeft, voor wie ultieme expertise en exclusiviteit zoekt.

Onze diensten gaan verder dan alleen confectie. Onze werkwijze is gedigitaliseerd in de bekende configurator WoonTotaal, met deze digitale hulp maakt u makkelijk offertes en bestellingen. Internationaal transport is in eigen beheer, waardoor we flexibel zijn in onze logistiek. Ook voor het inmeten, monteren en plaatsen van producten bieden we via Gordijnmontage.nl de benodigde expertise.

We werken dagelijks aan verregaande automatisering, tegelijk blijven we bereikbaar. Met een gedreven klantenservice team helpen we u bij vragen en zoeken we mee naar oplossingen. We zijn bereikbaar via whatsapp, mail, telefoon en chat, zo kunnen we via uw favoriete kanaal overleggen.

23607

Bomen geplant

Co²-neutralisatie

Het dagelijkse transport tussen onze ateliers zorgt naast een flexibele service helaas ook voor co²-uitstoot. Bossen zijn uitermate geschikt als middel om co²-uitstoot te compenseren, bomen nemen de co² op uit de lucht en zetten deze om naar zuurstof.

Social Return door arbeidsparticipatie

Social return afspraken hebben ook als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wordt als onderdeel bij sommige aanbestedingen verplicht gesteld. 

De oorsprong en verloop

Preloader
 • Het begin

  Het begin

  Als meisje van 14 jaar werkt mevrouw van der Lelie, moeder van Herman van der Lelie, op het gordijnenatelier van Vroom en Dreesman in Leiden. Met die ervaring begint zij in 1956 met het maken van gordijnen voor een woninginrichter in Leiden. In 10 jaar tijd groeit het aantal woninginrichters..Lees verder

 • Vooruit

  Vooruit

  Begin jaren 70 vormt een oude Leidse bakkerij met meerdere verdiepingen het eerste bedrijfspand. Er wordt eigenhandig een traplift en een lopende band gebouwd om de stoffen naar de bovenste verdiepingen te brengen waarna de gemaakte gordijnen via een stortkoker weer terug naar beneden komen om te verpakken en te..Lees verder

 • Rumnica Valcea

  Rumnica Valcea

  Eind jaren 90 verplaatsen concurrerende ateliers een deel van de productie naar Polen en door het grote aanbod aan vakkrachten en de goedkopere arbeid overweegt ook van der Lelie deze stap. De groeiende vraag van relaties naar goedkopere productie is dan ook de doorslag de stap te zetten, maar van..Lees verder

De mannen achter Van der Lelie

Dat van der Lelie al drie generaties een grote speler is op de confectie markt laat zien dat passie regeert. De sterke technische kennis en de jonge commerciële blik van de heren is een sterke combinatie.

Herman van der Lelie

Dat Herman alle vormen en “maten” heeft gezien is duidelijk te merken aan zijn sterke technische kennis omtrent confectie. Als directeur streeft hij naar de beste kwaliteit en zorgt ervoor dat de processen naadloos op elkaar aansluiten.

Sjoerd van der Lelie

De commerciele uitdagingen waar de partners van Van der Lelie mee te maken krijgen begrijpt Sjoerd maar al te goed. Hij zet zijn kritische en innovatieve blik in om samen in WIN WIN situaties te denken.

Hoe kunnen wij jou helpen met een productief
en duurzame partnerschap?

Onze support afdeling staat voor u klaar

Bekijk de FAQ

Supportdesk

Mail ons