Gordijnen Plooien

In Nederland zijn wij al meer dan 60 jaar professioneel actief in het produceren van allerlei type gordijnen. Plooien confectioneren voor de gordijnen is daar onderdeel van, waarbij er verschillende opties mogelijk zijn.

Gordijn Plooien

Gordijnplooien worden gecreëerd met een speciaal daarvoor geprepareerde plooimachine, voorzien van een laser en een tweetal meetpunten, zodat wij de gelijkheid van de plooien kunnen garanderen. Gordijnenatelier van der Lelie vervaardigd deze en andere typen gordijnen in haar atelier gevestigd in Leiden. Ten behoeve van ons werk, werken wij samen met een aanzienlijk aantal stofleveranciers die hoge kwaliteit stoffen geconfectioneerd aanbieden.

Diverse plooien, gordijnen naar eigen wens!

Voor de te plooien gordijnen kan naast de moderne manier ook nog voor de ouderwetse manier van geplooide confectie gekozen worden. Hier worden de plooien niet machinaal en gecontroleerd ingestikt, maar wordt de stof over de volledige breedte voorzien van een band. In de band worden haakjes naar keuze gedaan zodat het gordijn tijdens de montage in plooien opgehangen kan worden, of met haakjes geplooid kan worden. De band is beschikbaar in tientallen verschillende varianten, elk met net even een andere uitstraling. Het voordeel is dat de uitvoering redelijk eenvoudig is, maar het mist de gelijkmatige verdeling die bij de moderne confectiemethode wel gehaald wordt. Ook de ingestikte plooi kent meerdere varianten, zoals de:

  • Enkele plooi;Gordijnen Plooien Nederland
  • Vlinderplooi;
  • Driedubbele plooi;
  • Platte plooi;
  • Tulpvormige plooi;
  • Retourplooi.

Plooien van de ingestikte plooi reeks die de meeste bekendheid genieten zijn de enkele plooi en de vlinderplooi. Tussen deze plooien kan een retourplooi geplaatst worden zodat tijdens het openen van de gordijnen het pakket zo klein mogelijk opgevouwen wordt. Voor meer eenvoudige informatie verwijzen wij u naar onze specialisten die u graag te woord staan. Middels een afspraak kunt u ook een bezoekje aan ons atelier brengen voor advies of uitgebreidere informatie.